Onthaasten

Wad-aan-de-wand-Ameland

Na twee weken volle bak op kantoor is het fijn om vanmiddag de kleine reistrolley in te kunnen pakken. Fluitend pak ik wat kleding, wandelschoenen en mijn toilettas in het koffertje op wielen. De grote rugzak voor mijn cameraspullen volgt hierna. Ik realiseer me dat ik daar meer tijd aan besteed dan aan het inpakken van koffer. Nog even snel de laatste dingen afhandelen en het werk dat er nog ligt met warme hand overdragen.

Het ritje in de auto naar de pier in Holwerd is net lang genoeg om nog even een paar telefoontjes af te handelen. Boodschappen voor de thuisblijvers te regelen en mijn hoofd te laten wennen aan de komende verandering. Even niet de hele dag op ‘aan’ maar genieten van kleine dingen. De schelpen op het strand, de roofvogel boven het duinlandschap, de golven die het strand oprollen…

Als ik de boot op loop gaat de knop echt om. De telefoon gaat op stil en social media draait vast wel door zonder dat ik er op gezette tijden naar kijk. Een paar dagen ‘onthaasten’ op Ameland betekent voor mij dat ik de batterij weer kan opladen.

Het liefst pak ik de fiets. Mijn rugzak met camera op de rug en fietsend langs de dijk richting natuurgebied Het Oerd. De vele vogelsoorten in de kwelders vind ik geweldig om te zien. Bijkomend voordeel is dat je in dit gebied relatief weinig mensen tegenkomt. De fietspaden richting Oerdblinkert zijn rustiger om te fietsen dan de fietspaden die richting Hollum leiden. Af en toe afstappen om  mooie landschappen vast te leggen. Onthaasten… niets moet maar alles mag. Genieten met een hoofdletter G op het mooie Ameland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *